Video

Er valt niet veel uit te leggen over video. Als je eenmaal een cover-art hebt, en het liedje, dan kan je beginnen aan een video.

Je hebt verschillende video-programma's. Windows Movie Maker, Adobe Premiere, Sony Vegas, noem maar op. Het meest gebruikte voor de newcomers is Windows Movie Maker, sinds dat al eerst te vinden valt op jouw PC. Daarna zijn er mensen die wat professioneler gaan werken, met Sony Vegas. En uiteindelijk, de mensen die toch weer wat beter willen proberen, gaan werken met Premiere.

Als je een video gaat maken, dan heb je Cover-art, en het liedje zelf die is gecovered. Die zet je in één video, en renderd het, en daarna upload je het op Youtube. Heel simpel.

Maar sommigen willen een PV maken. Wat is een PV? Dat is wat meer dan alleen een plaatje in jouw video. Het kan bijvoorbeeld meerdere plaatjes zijn, effecten, lyrics, noem maar op. Je kan ook in een video Engelse/Nederlandse subtitels neerzetten. Het is heel gemakkelijk. Je kan zelfs de normale Japanse lyrics doen, of de Romaji versie. Je kan het allemaal zelf bedenken.

In een video zet je meestal ook bij hoe het lied heet, hoe de singer heet, en wie de composer is, of wie de UST heeft gemaakt.

Dat was alles wat ik had te vertellen.