CV-VC

CV-VC.
(Consonant, Vowel - Vowel, Consonant; Medeklinker, Klinker - Klinker, Medeklinker)

CV-VC werkt bijna het zelfde als VCV. Je kan natuurlijk uit de VCV CV-VC halen. Maar het is ook mogelijk om het op te nemen terwijl je een CV-bank opneemt. Hier is een voorbeeld van hoe CV-VC eruit ziet in een UST:

Een CV-VC UST is moeilijk om te vinden. Sommige mensen weten nog niet eens wat CV-VC is. Daarmee klinkt jouw UTAU veel menselijker.

Wat nou precies de bedoeling is van CV-VC is, dat alles tussen de V en de C menselijk klinkt. Natuurlijk kunnen we niet gelijk de 'b' zeggen achter een woord, dat is onmogelijk. Je hebt altijd wel een tussen-stuk voor je het volgende woord zegt. En dat zie je hier:

Dit voorbeeld is een CV-VC opname voor 'bo.wav'.

Oto CV-VC

Dit is heel erg simpel. Als je weet hoe je de oto moet bewerken van VCV, dan weet je gelijk hoe dat moet voor CV-VC. Het enige dat je hoef te doen, is wat tussen de V en C zit te verlengen. Normaal verleng je alleen de klinker, maar deze keer verleng je wat tussen de klinker en medeklinker zit.

Nog steeds problemen?

Dit is heel simpel. Zeg eens aka. Maar maak een lange pauze tussen de eerste a en k. Zeg gewoon aaa, maar stop niet, wees van plan de 'k' te zeggen. Voorbeeld:

Wat tussen de a en k zit is juist de zo genoemde "CV-VC". Bij een CV-VC zit er dus een VC voor de volgende CV. En zo krijg je menselijke UTAUs!