UST - waar?

USTs zijn overal te vinden. Op google, youtube, nicovideo, etc. Als je op Youtube zoekt naar ust download, dan kom je vanzelf wel bij videos waar je de UST kan downloaden.

Dan heb je ook nog NicoVideo waarbij je een eigen account op moet hebben. Het is een Japanse video website, waar mensen hun videos op uploaden. Upload pas jouw UTAU videos als het mensen aantrekt op Youtube, dan zal jouw UTAU vast wel kans hebben op NicoVideo. Maar dus; op NicoVideo, als je zoekt naar ust utau, dan kom je vanzelf ook wel ergens. Of misschien ust utau ダウンロード.

Op Google is het gewoon weer het zelfde, zoek gewoon naar utau ust download, dan krijg je vanzelf wel links naar waar je het kan downloaden.

Natuurlijk hebben sommigen blogs ook nog USTs te download staan. Er is wel een blog dat best wel handig is, daarbij staat WIE HET HEEFT GEMAAKT en DE LINK NAAR DE UST. Dit is de blog: Vocalochu. Let wel op deze site, als er geen (ust) staat, dan is het een VSQ.

En wat ik al had verteld over een VSQ, het is het zelfde als een MIDI, dus die importeer je in UTAU en het werkt het zelfde als een MIDI, veel editen.

Maar zelfs als je edit, dan moet je de originele creator van de VSQ crediten. Als je dat niet doet, dan kan het zijn dat die gebruiker niet eens VSQs en USTs meer wilt gaan delen. Dus CREDIT DE MAKER VAN DE UST/VSQ/MIDI ALTIJD.

Natuurlijk als je de UST helemaal zelf hebt gemaakt, dan kan je zeggen dat je het zelf hebt gemaakt, en je kan het misschien delen met anderen. Dan moet je wel erbij zeggen dat mensen jou moeten crediten als ze gebruik maken van jouw UST, want als je dat niet doet, dan gaan ze het vergeten en misschien claimen.

USTs worden meestal in een ZIP-bestand geplaatst of een RAR-bestand. Het beste vind ik toch ZIP.