Publiceren

Als je een UTAU hebt, dan wil je natuurlijk wel aan mensen laten zien hoe jouw UTAU eruit ziet, hoe hij/zij klinkt, etc. Om dat te kunnen doen moet je een video maken om het daarna te kunnen uploaden op Youtube of Nicovideo. Het is beter om eerst met Youtube te beginnen, en later Nicovideo. Sinds ze bij Nicovideo soms heel erg streng zijn, waardoor je maar 1 view per week krijgt.

Je moet goed kunnen tekenen om goed de aandacht van viewers te krijgen. Maar je kan ook andere mensen vragen om cover-art te maken. Natuurlijk is het beter als je het zelf kan, dan kan je zelf je skills wat verbeteren. Dat is in ieder geval wat ik doe. Ik teken bijna elke dag, en met elke video word ik telkens beter.

Mixen moet je ook goed doen. Je slaat namelijk jouw .wav op, en dan moet je het bij de Off-vocal zetten van het liedje die je jouw UTAU laat zingen. Mixen is dus heel erg makkelijk, maar sommige mensen doen het heel erg verkeerd.

Als het mixen klaar is, sla je het op als een .mp3, en zet het in een video met jouw afbeelding die erbij past. Een bijpassende cover-art. Je kan het natuurlijk maken met Windows Movie Maker, maar je kan ook andere video programma's gebruiken.

Nadat je een video hebt opgeslagen, dan ga je het publiceren op Youtube. Je upload het daar. Natuurlijk moet het wel de goede beschrijving en titel, etc. hebben. Het moet natuurlijk iets zijn dat mensen aantrekt.

Uploaden
Wat?
Hoe?
Titel video Als het een UTAU video is, moet je er wel bij vertellen dat het UTAU is. Sommigen zetten de naam van een UTAU ervoor, en sommigen erachter. Hier een paar voorbeelden:
1. [UTAU] TITEL [UTAUNAAM]
2. 【UTAU】TITEL【UTAUNAAM】
3. [UTAUNAAM] TITEL [UTAU]
4. 【UTAUNAAM】TITEL【UTAU】

Als het bijvoorbeeld een eerste cover is. Dan staat er meestal 【UTAUカバー】 (UTAU cover). Op Nicovideo kom je soms ook nog 【VOCALOID→UTAUカバー】 (VOCALOID -> UTAU cover), dat betekend dat het een cover is van een VOCALOID liedje. Als jouw liedje een original is, dus helemaal zelf verzonnen, instrumenten zelf gemaakt, zelf de ritme etc, dan kan je 【UTAUオリジナル曲】 (UTAU original) plaatsen. Maar je kan ook 【UTAUNAAMオリジナル曲】 doen. Het ligt eraan hoe je het wilt hebben. En als je een PV hebt gemaakt. Dan zet je 【UTAU-PV】 in de titel! En als jouw UTAU nieuw is, dus voor het eerst op Youtube wordt geplaatst, dan zet je UTAU NEWCOMER in de code, inplaats van alleen UTAU. Ook nog: als je een TRIPHONIC cover hebt, dan zet je er VCV achter of 連続音.
Beschrijving De beschrijving kan soms zeer belangrijk zijn. Dit hoor je er normaal in te zetten: titel liedje, welke utau het zingt, wie het origineel heeft gezongen, de composer van het liedje, wie de UST/VSQ/MIDI heeft gemaakt, wie de cover-art heeft gemaakt en wie de video heeft gemaakt.

Ook vertel je in een beschrijving wat en waarom en hoe. Allemaal dingen. Je kan ook gewoon dingen er in toevoegen die helemaal niks met de video te maken heeft. Je kan ook de Lyrics in je beschijving zetten. En je kan vertellen met wat voor programma je jouw video hebt gemaakt. Probeer ook eens je mening er in toe te voegen. Het is gewoon een beschrijving over de video!

Labels Het is handig als je de goede labels hebt gekozen. Denk aan waar jouw video mee te maken heeft. Zet de titel van het liedje in de label, ook de composer, de persoon die de ust heeft gemaakt, de UTAU zelf, etc. Het is handig om beiden Romaji en Kana titels er in te zetten. Want als je alleen romaji doet, dan kunnen sommigen niet eens jouw cover opzoeken. Probeer zo veel mogelijk in de labels te zetten die te maken heeft met jouw video. Meest gebruikte label voor een UTAU video is natuurlijk UTAU.
Categorie Als jouw UTAU video muziek in heeft, dan is de categorie natuurlijk Muziek.

Abonnees

Natuurlijk wil je wel wat meer abonnees hebben. Je begint waarschijnlijk op 1 dag maar met 2 subscribers als ze jouw video hebben gevonden op Youtube. Of je hebt wat mensen die jou hebben geholpen met UTAU, en die subscriben dan ook op jou, omdat ze weten dat je beter wordt.

Sommige mensen zijn erg streng, en letten overal op: de UTAU, de uiterlijk van de UTAU, de stem van de UTAU, de oto.ini van de UTAU, de art van de UTAU-user, is alles on-pitch. Als deze dingen niet voorkomen bij jou, dan faal je TE hard.

Als jouw UTAUs stem slecht kwaliteit is, dan kan je ook minder abonnees verwachten, behalve als je mooi kan tekenen.

Abonnees letten ook op jouw personaliteit, als je telkens negative comments achterlaat bij videos, en zelf onaardig terug reageert, dan kan je verwachten dat niemand op jou abonneert. Het is gewoon net als het echte leven; als je aardig bent tegen iemand, is die persoon ook aardig terug. Behalve als het een jongen is die het leuk vind om een klein half Aziatisch meisje te pesten.

Abonnees verwachten heel veel van jou, dus daarom abonneren ze op jouw Kanaal. Probeer dan ook zoveel mogelijk voor hen te doen. Toon het! Het is ook heel handig als je vaak gebruik maakt van andere UTAUs, waardoor de gebruikers van die UTAUs hun UTAU opzoeken, en dan op jouw kanaal komen. Dan krijg je telkens meer abonnees.

Laat ik alles maar in het kort vertellen om sneller abonnees te krijgen die echt interesse in jouw UTAU gaan vinden:

Dat waren de belangrijkste punten. Probeer je daar aan te houden!

By the way, ALS JE DE U UITSPREEKT MET JE OPNAMES, DOE HET DAN NIET DE AMERIKAANSE OF SPAANSE MANIER (uu/oe), DAT IS ZO IRRITANT!