Mixen

Mixen is gewoon jouw .wav samen voegen met de off-vocal van het liedje die je hebt gekozen.

Je hebt bijvoorbeeld een VOCALOID liedje die je jouw UTAU laat coveren. De off-vocal/karaoke/instrumental versie kan je altijd vinden op nicomimi of op nicosound. Je zoekt gewoon op de titel van het liedje (in het Japans als de titel Japans is), en daarachter zet je off vocal, instrumental, of カラオケ (karaoke).

Nicomimi
Nicosound

Het is altijd handig om de original song bij de hand te hebben als je een liedje gaat mixen. Dan weet je ook dat het op de goede tijd is, dus dat de timing klopt. Soms kunnen mensen zich erg irriteren aan het slecht mixen. Als je eenmaal goed mixt, en misschien met leuke effecten er in, dan ben je approved!

Mix programma's

De meeste mensen gebruiken Audacity. Het is een handige opneem-programma en een goed mix-programma. Je kan er dus mee opnemen en mixen. Je hebt daar ook effecten en het werkt perfect. Om bij Audacity een mix op te slaan als .mp3, dan moet je een lame_enc.dll hebben. Je hoeft het alleen maar te downloaden, en ergens plaatsen op je PC. Dan als je een mp3 gaat opslaan, dat je dan die .dll bestand opzoekt, en dan kan Audacity jouw mix opslaan als .mp3. Het is altijd beter om het op te slaan als .mp3, sinds een .wav veel te groot is als muziek-bestand.

Ook heb je andere mix-programma's. Bijvoorbeeld Cool Edit Pro, Magix Music Maker, Soundbooth, etc. Het ligt eraan waar je het best mee kan werken.

Maar als je gaat mixen, gebruik dan het originele liedje om het beter te timen.