Cover-art

Als je jouw UTAU laat zingen, moet het natuurlijk cover-art hebben. Daarmee bedoel ik, dat in de video een tekening moet zijn, die iemand heeft getekend, of die jij hebt getekend, die bij het liedje past van jouw keuze.

Meeste mensen tekenen het zelf, gebruiken een teken-tablet, een goed teken-programma en een goed bewerk-programma. Als mensen gaan tekenen, gebruiken ze Paint Tool SAI, één van de beste tekenprogramma's die ik ken. Daarnaast heb je nog Adobe Photoshop.

Soms wil je wel een PV maken van je cover. Dan kan je soms meerde cover-art maken, waardoor je een PV krijgt. Het hoeft niet perse, één plaatje is al goed genoeg.

Bij cover-art mag je een base gebruiken, met credit. Maar het is niet altijd leuk om een base te gebruiken, sinds heel veel mensen dan een base gebruiken, en dan heeft iedereen ineens het zelfde.

Concept art

Concept art is meestal de tekening van jouw UTAU, de precieze design van jouw UTAU, etc. Sommigen gebruiken Miku's pose daarvoor, maar je kan ook ZELF proberen, en een eigen pose bedenken. Het is altijd beter als jouw UTAU staat, en te zien is van top tot teen.

Je hebt twee verschillende concept art, je kan namelijk ookl uitgebreid werken. Daarmee bedoel ik; de voorkant, achterkant, zijkant. En nog wat informatie van jouw UTAU, hoe ziet zijn/haar koptelefoon eruit. Wat is zijn/haar item, heeft hij/zij nog iets onder zijn kleding dat moeilijk uit te leggen valt? Noem maar op.

KEI-style

KEI is de persoon die de VOCALOID tekeningen maakt. Dus de box-art. Mensen die proberen als KEI te tekenen, noemen het KEI-style. Het is best wel moeilijk om in KEI-style te tekenen. Het gaat hier om hoe het is getekend, en hoe het is ingekleurd. De shading bijvoorbeeld bij KEI-style, is erg ingewikkeld. Je moet waarschijnlijk wel 3 verschillende shadings gebruiken in de tekening!

Het gaat dus om deze stijl, die hier boven wordt afgebeeld. Dit is dus getekend door KEI. Ik weet niet precies hoe en wat. Maar dit is dan KEI-style. Sommigen vinden het heel erg leuk om hun UTAU zo te tekenen, zodat het official lijkt. Dit is het makkelijkst om te tekenen met Paint Tool SAI, dus het is maar veel proberen, dan kom je er wel!